Schimbînd atitudinea faţă de munca copiilor

Schimbînd atitudinea faţă de munca copiilor

Ghidul practic a fost elaborat in cadrul proiectului „Schimbind atitudini fata de munca copiilor”, realizat de Centrul National de Studii si Informare pentru Problemele Femeii „Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD), cu sprijinul financiar al Kerkinactie/Global Ministries, Olanda.

Ghidul practic a fost elaborat in cadrul proiectului „Schimbind atitudini fata de munca copiilor„, realizat de Centrul National de Studii si Informare pentru Problemele Femeii „Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD), cu sprijinul financiar al Kerkinactie/Global Ministries, Olanda.
Proiectul are scopul de a contribui la modificarea atitudinii tuturor actorilor comunitatii in ce priveste semnificatia copilariei si rolul pe care activitatile de munca le au in viata copilului. Copilaria este o constructie ociala care, in aceeasi masura, presupune un fenomen biologic de maturizare. Perceperea odraslei ca o forta de munca ieftina si usor de manipulat sau ca un membru al familiei care trebuie sa participe la intretinerea acesteia sporeste riscul implicarii excesive a copiilor in sarcini de munca. Implementarea proiectului va contribui la schimbarea de mentalitati in ce priveste antrenarea minorilor in munci ce dauneaza sanatatii si dezvoltarii lor, la diminuarea implicarii copiilor in munca de la virste foarte mici, precum si in cele mai grave forme de munca a copilului.

4672_munca_maxi_ghid

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns