Despre Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare

Cine suntem noi

Creat in anul 1998, Centrul National de Studii si Informare pentru Problemele Femeii Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) este o institutie obsteasca care isi propune sa contribuie la promovarea unui discurs integrator cu privire la problematica genurilor umane, statutul femeii si egalitatea de sanse pentru femei si barbati. CPD se afirma in calitate de structura neguvernamentala care pledeaza pentru implementarea conceptului egalitatii de gen in toate domeniile vietii, promovarea politicilor publice in domeniu, abordarea problemelor ce tin de rolul femeii in societate si abilitarea acesteia, eliminarea tuturor formelor de discriminare fata de femei, fiind concomitent si un centru de documentare, informare si instruire pentru ONG-urile de profil si grupurile de initiativa.

MISIUNE

Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare promovează valorile egalității de gen, ca parte componentă a unei societăți deschise, în scopul consolidării unui parteneriat autentic de gen.

VIZIUNEA

Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare pledeaza pentru edificarea unei comunitati cu perspective si oportunitati egale pentru membrii sai, a unei societati in care femeile si barbatii sunt cetateni cu drepturi depline, capabili sa solutioneze problemele in comun, sa beneficieze in mod egal de noile oportunitati si sa se angajeze plenar in activitati politice, economice si sociale.

SCOP

Dezvoltarea și consolidarea resurselor și mecanismelor de abilitare echitabilă a femeilor și bărbaților în vederea promovării egalității de gen în Republica Moldova prin susținerea unui demers coerent de influențare apoliticilor.