Reprezentanţii Centrului “Parteneriat pentru Dezvoltare” în vizită de studiu în Suedia

Reprezentanţii Centrului “Parteneriat pentru Dezvoltare” în vizită de studiu în Suedia

În perioada 14-19 iunie 2015, reprezentanţii Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare” – Alexei Buzu, director executiv şi Natalia Covrig, asistentă de proiect – s-au aflat într-o vizită de studiu în oraşele Goteborg şi Stockholm, Suedia. Vizita s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Agenda Schimbării pentru Egalitate de Gen în Politicile Publice”, implementat de Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” cu susţinerea Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și de către Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei.

În perioada 14-19 iunie 2015, reprezentanţii Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare” –  Alexei Buzu, director executiv şi Natalia Covrig, asistentă de proiect – s-au aflat într-o vizită de studiu în oraşele Goteborg şi Stockholm, Suedia. Vizita s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Agenda Schimbării pentru Egalitate de Gen în Politicile Publice”, implementat de Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” cu susţinerea Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și de către Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei.

Vizita de studiu a avut drept scop facilitarea schimbului de bune practici, de cunoştinţe şi de experienţe între organizaţiile autohtone şi cele suedeze ce promovează egalitatea de gen şi principiile non-discriminării la locul de muncă. Organizaţia suedeză gazdă, WINNET, reprezintă o reţea de centre de resurse pentru femei, cu extindere în Europa, axată pe domenii, precum integrarea dimensiunii de gen în politicile publice, antreprenoriatul feminin, incluziunea socială şi oportunităţi de antrenare a femeilor pe piaţa muncii.

Pe parcursul a 5 zile, reprezentanţii CPD au avut parte de o serie de întrevederi cu organizaţii neguvernamentale şi instituţii de stat, unde au fost familiarizaţi cu o practică inedită, dezvoltată şi lansată de către WINNET – sistemul de certificare a angajatorilor în ce priveşte respectarea principiilor non-discriminării şi egalităţii de gen. Acest sistem are la bază un instrument care determină la ce etapă (incipientă, intermediară sau avansată) se află organizaţia-aplicantă în ce priveşte promovarea egalităţii de gen în politicile interne. Ulterior, organizaţia elaborează un plan intern de acţiuni adaptat standardelor stabilite de către WINNET şi au la dispoziţie un an pentru a-l implementa. Obţinerea certificatului este strict dependentă de nivelul de realizare a planului.

În timpul vizitei la organizaţia-sindicat IF METALL, Adrian Avdullahu a menţionat: „Reprezentăm una dintre instituţiile care recent a beneficiat de acest sistem de certificare. De mai mult timp întocmim gender planuri în vederea asigurării egalităţii de gen în rândul angajaţilor din perspectiva salariului, condiţiilor de muncă etc. Periodic organizăm şedinţe cu angajatorii pentru a monitoriza respectarea acestui gender plan. Dacă sunt identificate unele situaţii de discriminare sau nerespectare a principiilor egalităţii de gen în cadrul organizaţiilor membre ale Sindicatului IF METALL, noi suntem acei care investigăm cazul, căutăm şi propunem soluţii de aplanare, discutăm cu angajatorii etc.”.

Întrevederile cu reprezentanţi ai centrelor locale de resurse, ai Institutului Suedez, a Agenţiei pentru Creştere Economică Regională, ai Inspectoratului General de Poliţie, ai Instituţiilor locale şi regionale responsabile de egalitatea de gen etc.  au reliefat o serie de practici şi mecanisme de promovare a egalităţii de gen şi dezvoltării durabile atât la nivel regional, cât şi naţional.

Totodată, vizita de studiu a constituit  o bună ocazie de a stabili noi contacte, în vederea iniţierii unor colaborări fructuoase cu organizaţiile suedeze.

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *