Formarea Diadelor din cadrul Programului de Mentorat pentru specialiștii de tineret

Formarea Diadelor din cadrul Programului de Mentorat pentru specialiștii de tineret

„Să fii mentor înseamnă să susții și încurajezi oamenii să-și gestioneze propriul proces de învățare pentru a-și maximiza potențialul, a-și dezvolta abilitățile, a-și îmbunătăți performanța și a deveni persoana care își doresc să devină” 

/ Eric Parsloe /

Am ajuns la etapa a II-a a Programului de Mentorat pentru Specialiștii și Specialistele din cadrul Centrelor de Tineret, cea de formare a diadelor.  După o serie de instruiri individuale bazate pe domeniile de capacitare solicitate de specialiști și o serie de ședințe individuale pentru identificarea necesităților fiecărui/fiecăruia, echipa CPD a reușit să identifice pentru fiecare participant(ă) cel mai potrivit mentor/ mentoră. 

În cea mai mare parte, mentoratul reprezintă o structură diadică, adică o relație între un/o mentor/ă și un/o menteu/mentee care lucrează împreună ca o pereche pentru a face transfer de cunoștințe, experiență și formare de abilități. Ca o relație de mentorat să funcționeze, este nevoie de o potrivire dintre toți cei implicați în acest proces. Domeniile de dezvoltare alese de către participanții programului au fost foarte diverse: management intern, ardere profesională, tehnici de motivare, egalitate de gen, elaborarea produselor media, accesarea fondurilor, scriere de proiecte, incluziune, etc. Iar echipa CPD a depus tot efortul pentru a identifica persoanele potrivite, atât din punct de vedere profesional, cât și ca personalitate.  Ne bucurăm mult că mentorii au răspuns afirmativ la propunerea și provocarea noastră. 

Astfel, a fost organizat primul eveniment de interacțiune dintre mentor/mentoră – mentee/mentiu, care s-a desfășura online, în cadrul căreia au fost prezentate diadele. Prin urmare, acesteia au prima provocare: să elaboreze Planurile individuale de dezvoltare a menteei/ menteiului, în care vor descrie care este scopul pe care și-l propun să-l atingă împreună, și activitățile care urmează a fi realizate în acest sens pînă la finele anului curent.

* Programul este realizat de Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, în cadrul Fondului comun privind dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor din Republica Moldova al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație.

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns