Peste 33 mii lei colectati pentru Bucuria Copiilor din satul Cucoara

Peste 33 mii lei colectati pentru Bucuria Copiilor din satul Cucoara

Peste 33 mii de lei au fost adunaţi într-o campanie de colectare a fondurilor în s. Cucoare din r. Cahul. Campania face parte din proiectul „Bucurii pentru copii”, implementat de Tatiana Denisenco, beneficiară a programului CIVITA, susţinut financiar de Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), Fundația Soros-Moldova și Guvernul Suediei.

Ideea proiectului i-a venit Tatianei „în urma unui studiu efectuat de Centrul de Medicină Preventivă, care a arătat că cei mici se îmbolnăvesc foarte des de infecțiile respiratorii”. Prin urmare, a decis să adune bani pentru a le oferi copiilor spaţii amenajate, unde ar putea face sport.

Campania de colectare a fondurilor a fost transformată într-o sărbătoare a zâmbetelor și a distracției. În cadrul ei s-a implicat tot satul, pentru a reuşi „cu voie bună și cu suflet să colecteze banii pentru viitorul copiilor”, a spus Olga Boiștean, directoare la Casa de Cultură din s. Cucoara.

Prin urmare, curtea Casei de Cultură s-a transformat într-o poiană a copilăriei. Pentru colectarea banilor s-au mobilizat atât administrația locală, cât şi părinții celor mici,  care au pregătit copturi și diverse suvenire pentru vânzare. Oaspeții s-au bucurat și de un concert de excepție cu participarea d-ei primară, a copiilor grădiniței „Albinuța”, a sătenilor care au avut o prestație excelentă. Au cântat și au dansat cu mult entuziasm, animându-i pe toți să ia parte la sărbătoare. Inițiativa a avut ecou, căci au venit spectatori  din satul vecin și din Cahul.

Primara satului, Aliona Guțu a promis că va susţine „în continuare toate inițiativele locale care duc la dezvoltarea socială, culturală și economică a satului”.  La eveniment a fost prezentă și Lucia Spoială, directoarea Biroului  Național  de Statistică, care a felicitat această inițiativă, oferind în dar o bicicletă mecanică ce va fi instalată în viitoarea sală  sportivă

La rândul ei, directoarea Centrului Contact-Cahul, Silvia Strelciuc, a subliniat că satul Cucoara este un exemplu foarte frumos pentru alte localități, deoarece prin iniţiativă au reuşit să găsească resursele necesare prin care să soluționeze o problemă a comunităţii.

În cadrul proiectului „Bucurii pentru copii”, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare a contribuit cu 24 mii de lei, planificați pentru procurarea echipamentului sportiv. Primăria a oferit 3500 de lei pentru repararea și amenajarea sălii sportive. În urma evenimentului de strângere a fondurilor din partea comunităţii, au fost colectaţi 6 mii de lei, sumă ce va fi utilizată pentru amenajarea terenului de sport.

Amintim că CIVITA  este un program de dezvoltare şi încurajare a spiritului civic în rândul femeilor tinere din zonele rural, care îşi propune să consolideze buna guvernare şi egalitatea de gen la nivel local, prin abilitarea femeilor din zonele rurale de a avea un rol activ în procesul de luare a deciziilor şi de dezvoltare a comunităţilor lor.

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *