PROIECTE pentru reforma MAI elaborate de către participantele „INSPIR-O!”
Deţinând funcţia de Inspector de Patrulare al Companiei Botanica a Batalionului nr.2, Brigada de Patrulare al Inspectoratului Naţional de Patrulare din cadrul MAI, Aliona Chircu îşi doreşte ca în următoarele luni să implementeze un proiect prin care să reducă considerabil riscul accidentelor rutiere în care sunt implicaţi copii. Acestea va fi realizat prin colaborare mai eficientă dintre MAI şi instituţiile educaţionale din zona respectivă. Colega ei, Diana Cicanci, îşi dorește să încurajeze mai multe femei din Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, să se implice în acţiunile de salvare din teren. Prin implicarea femeilor în activităţile de salvare ea îşi doreşte să schimbe imaginea eronată precum misiunea de salvator este un lucru ce poate fi realizat eficient doar de către bărbaţi.
Deţinând funcţia de Inspector de Patrulare al Companiei Botanica a Batalionului nr.2, Brigada de Patrulare al Inspectoratului Naţional de Patrulare din cadrul MAI, Aliona Chircu, îşi doreşte ca în următoarele luni să implementeze un proiect prin care să reducă considerabil riscul accidentelor rutiere în care sunt implicaţi copii. Acestea va fi realizat prin colaborare mai eficientă dintre MAI şi instituţiile educaţionale din zona respectivă. Colega ei, Diana Cicanci, îşi dorește să încurajeze mai multe femei din Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, să se implice în acţiunile de salvare din teren. Prin implicarea femeilor în activităţile de salvare ea îşi doreşte să schimbe imaginea eronată precum misiunea de salvator este un lucru ce poate fi realizat eficient doar de către bărbaţi.
Aliona şi Diana sunt două din cele 34 de participante ale Programului de Mentorat „INSPIR-O!”, iar exemplele de iniţiative de mai sus, sunt viitoarele proiecte pe care beneficiarele le vor implementa în suportul reformei sistemul de interne şi promovarea femeilor în acest domeniu.
Pentru a-şi aprofunda cunoştinţele în domeniul elaborării proiectelor, beneficiarele, în prima lună a anului 2015, au participat la o nouă sesiune de instruire.Timp de 2 zile dumnealor au reuşit să-şi focuseze atenţia asupra celor mai eficiente instrumente necesare eficientizării procesului de scriere a unui proiect. Formatorul instruirii a fost Alexei Buzu, Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”.
Prin intermediul activităţilor practice şi a lucrului în echipe, în prima zi de instruire au fost studiate etapele de identificare corectă a problemei şi a cauzelor acesteia, aplicându-se metoda arborelui probleme şi cel al obiectivelor. In ziua următoare, Aliona împreună cu colegele sale, a lucrat intens asupra matricei logice, îndeosebi asupra componentelor ce vizează activităţile proiectului, indicatorii de măsurare şi a surselor de verificare. Pentru a cizela noile cunoştinţe acumulate, beneficiarele vor elabora individual cadranul logic pentru ideile dumnealor de proiect.
Menţionăm că o componentă a proiectului „INSPIR-O!” este şi Programul de Granturi Mici, ce presupune acordarea a 10 finanţări în valoare de până la 1.500 USD. Scopul programului este de a oferi oportunitatea beneficiarelor să aplice în practică cele studiate şi să contribuie prin proiectele dumnealor la sporirea imaginii femeii poliţiste în rândul cetăţenilor. Pe întreaga perioadă de scriere şi implementare a proiectelor, beneficiarele vor fi susţinute de doamnele mentore şi de echipa de implementare CPD.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.