O nouă rundă de schimb de experienţă

O nouă rundă de schimb de experienţă

Sâmbătă, 22 septembrie, în sala de şedinţe a primăriei oraşului Donduşeni a avut loc întâlnirea reprezentanţilor consiliilor de tineret din raionul Ialoveni şi oraşul Donduşeni. Prezentarea originală a rezultatelor proiectului comunitar „Implicarea tinerilor – comunitate prosperă”prin 100 de cuvinte ce demonstrează succesul, gazdele au creat o atmosferă creativă şi de amabilitate. Oaspeţii au informat despre metodologia de gestionare a Fondului pentru Tineri Ialoveni, care este un factor important în sporirea participării incluzive a tineretului la dezvoltarea comunitară. Prin intermediul Fondului pentru Tineri Ialoveni, creat în anul 2010 cu suportul Fundaţiei Est Europene, tinerii din 23 de localităţi ale raionului au reuşit să-şi soluţioneze diverse probleme cu care se confruntă.

Sâmbătă, 22 septembrie, în sala de şedinţe a primăriei oraşului Donduşeni a avut loc întâlnirea reprezentanţilor consiliilor de tineret  din raionul Ialoveni şi oraşul Donduşeni.

Prezentarea originală a rezultatelor proiectului comunitar „Implicarea tinerilor – comunitate prosperă”prin 100 de cuvinte ce demonstrează succesul,  gazdele au creat o atmosferă creativă şi de amabilitate.

Oaspeţii au informat despre metodologia de gestionare a Fondului pentru Tineri Ialoveni, care este un factor important în sporirea participării incluzive a  tineretului la dezvoltarea comunitară.

Prin intermediul Fondului pentru Tineri Ialoveni,  creat în anul 2010 cu suportul Fundaţiei Est Europene, tinerii din 23 de localităţi ale raionului au reuşit să-şi soluţioneze diverse probleme cu care se confruntă.

Consiliul raional al Tinerilor Ialoveni, care activează din anul 2009, a devenit o şcoală a democraţiei pentru tineri. Calitatea de membru al reţelei naţionale a consiliilor pentru tineret oferă oportunităţi pentru diversificarea activităţilor,  cunoaşterea şi aplicarea bunelor practici de mobilizare şi implicare a tinerilor, dar şi de dezvoltare personală.

În cadrul proiectului comunitar ”Implicarea tinerilor – comunitatea prosperă” a fost creat Consiliul Tinerilor din oraşul Donduşeni.  În luna mai tinerii din Dondușeni au fost găzduiți de colegii lor cu mai multă experiență din Ialoveni, care au împărtășit cu dărnicie bunele practici acumulate. Sâmbătă, colegii lor mai tineri au povestit despre realizările lor, despre activitățile care le-au ajutat să devină vizibili în comunitate. Astfel, în doar 7 luni de activitate, tinerii au reușit suficient de multe, ca vocea lor să fie auzită, în special:

– spectacol al teatrului social „Rolul internetului în viaţa tinerilor”;

– participarea la implementarea proiectului de amenajare a scuarului din localitate;

– amenajarea  terenului de minifotbal.

Conform afirmaţiilor primarului de Donduşeni, Ivan Belciug, Consiliul orăşenesc al Tinerilor constituie un pilon pentru administraţia locală în implicarea cetățenilor în viaţa comunităţii. Consiliul orășenesc Dondușeni a creat Fondul pentru Tineri pentru a susține activitatea consiliului tinerilor și a sprijini participarea acestora la  procesul decizional.

Evenimentul a fost realizat în cadrul proiectului  „Parteneriate pentru Bună Guvernare” finanţat de Fundaţia Soros – Moldova şi implementat de Centrul  Parteneriat pentru Dezvoltare.

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *