CONSILIUL NAŢIONAL pentru PARTICIPARE invită reprezentanţii mass-media la dezbaterea publică „Cum eficientizăm ajutorul extern acordat Moldovei: progrese şi provocări”

CONSILIUL NAŢIONAL pentru PARTICIPARE invită reprezentanţii mass-media la dezbaterea publică „Cum eficientizăm ajutorul extern acordat Moldovei: progrese şi provocări”

CONSILIUL NAŢIONAL pentru PARTICIPARE  invită reprezentanţii mass-media la dezbaterea publică „Cum eficientizăm ajutorul extern acordat Moldovei: progrese şi provocări” 
Participă: 
Victor Bodiu, Secretar General al Guvernului
Lucreţia Ciurea, Şefa Secţiei Asistenţă Externă, Direcţia Politici, Planificare Strategică şi Asistenţă Externă
Anastasia Divinskaya, Specialistă internţională de gen, UN Women Moldova
Ros-Mari Balow, Sefa Secţiei Colaborare Internationala pentru dezvoltare, Ambasada Suediei la Chişinau
Nina Orlov, Senior Programme officer, Ambasada Suediei la Chişinau
Sorin Mereacre, Preşedinte CNP, Director Fundaţia Est-Europeană
Daniela Terzi-Barbaroşie, Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”
Moderator –  Arcadie Barbaroşie, Institutul de Politici Publice
Din Agenda dezbaterii: 
Participarea Delegaţiei oficiale a Republicii Moldova şi a reprezentanţilor societăţii civile la  cel de-al IV-lea Forum de Nivel Înalt asupra Eficienţei asistenţei externe, şi la Forumul Global al Societăţii Civile cu privire la Ajutorul extern, care se vor desfăşura în Busan, Coreea, în perioada 26 noiembrie – 1 decembrie 2011.
Prezentare succintă a realizărilor: unde suntem acum şi care sunt priorităţile de bază.
Prezentarea argumentelor: de ce este importanta asistenţa externă şi spre ce ţinteşte noul document de planificare strategică Moldova 2020?
Evaluarea progresului şi provocărilor în îmbunătăţirea calităţii asistenţei externe vizavi de responsabilităţile asumate.
Măsuri şi paşi care urmează a fi luate de Guvern, Societatea Civilă şi parteneri de dezvoltare pentru a spori eforturile ca asistenţa externă să fie mai eficientă pentru reducerea sărăciei şi atingerea Obiectivelor de Dezvoltare a Mileniului.
Care sunt mesajele-cheie ale repezentanţilor societăţii civile din Moldova la evenimentele din Busan: Poziţia CNP cu privire la ajutorul extern şi Apelul ONG-urile care activează în domeniul promovării egalităţii de gen.
Detalii despre Forumul din Busan puteţi afla, accesînd http://www.aideffectiveness.org/busanhlf4/
Durata – 1 ora
Dezbaterea va avea loc luni, 21 noiembrie, cu începere de la ora 13.00, în sala de conferinţe a Agenţiei de presă “Info-Prim Neo”, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.
Lucrările dezbaterii publice vor putea fi urmărite în direct  pe site-ul Agenţiei www.info-prim.md, înregistrările putând fi accesate în orice moment din arhiva site-ului.
Telefoane de contact –235175, 93 00 73
E-mail:cnp@cnp.md , v.vasilica@info-prim.md

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *