Comentarii şi recomandări comune la Versiunea pre-finală a Strategie Naţionale de Dezvoltare “Moldova 2030”

Comentarii şi recomandări comune la Versiunea pre-finală a Strategie Naţionale de Dezvoltare “Moldova 2030”

Prezentul document este elaborat în contextul procesului de elaborare a Strategiei Naţionale de Dezvoltare „Moldova 2030” (SND 2030). Autorii acestei analize sunt patru platforme ale societăţii civile care întrunesc peste 100 de organizaţii neguvernamentale, reprezentând următoarele grupuri vulnerabile: persoanele în etate, tinerii, persoanele de etnie romă, persoanele cu dizabilități.

Documentul a fost elaborat participativ în cadrul Forumului de Politici Incluzive, desfăşurat la 14 iunie 2018. Activitatea a fost concentrată pe Agenda naţională de dezvoltare „Moldova 2030”. La eveniment au participat peste 60 de organizaţii necomerciale care reprezintă grupurile vulnerabile.

În cadrul evenimentului fiecare prioritate a SND 2030 a fost analizată din perspectiva a patru dimensiuni: (i) gradul de dezagregare a datelor în analiza problemei; (ii) măsura în care sunt reflectate barierele cu care se confruntă grupurile vulnerabile; (iii) profunzimea analizei factorilor cauzali; (iv) măsura în care intervențiile de politici se concentrează pe eliminarea barierelor cu care se confruntă grupurile vulnerabile.

Recomandările formulate a se vedea în documentul atașat.4579_recomandari-comune-snd-180618_ii

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *