Raport De Cercetare „Dimensiunea de Gen în Organizaţiile Non-guvernamentale”

Raport De Cercetare „Dimensiunea de Gen în Organizaţiile Non-guvernamentale”

Raportul De Cercetare „Dimensiunea de Gen în Organizaţiile Non-guvernamentale” cuprinde o analiza amplă a gradului de interes şi cunoştinţele reprezentanţilor organizaţiilor non-guvernamentale cu privire la paradigma de gen.

Prin intermediul activităţilor realizate pentru această componentă, în cadrul proiectului ne-am propus să oferim un cadrul informativ-aplicativ pentru ca organizaţiile non-guvernamentale şi personalul acestora, să-şi îmbunătăţească strategia de lucru cu beneficiarii şi constituenţii, să-şi sporească cultura de gen personală şi organizaţională, să-şi diversifice abordările din cadrul proiectelor şi să integreze, în ultimă instanţă, dimensiunea de gen, într-un mod plenar şi firesc, prin exersarea instrumentelor propuse şi, indiscutabil, prin schimbarea perspectivei asupra acestei problematici.

Preocuparea Centrului “Parteneriat pentru Dezvoltare” pentru integrarea dimensiunii de gen în activitatea sectorului asociativ din Moldova se înscrie într-un demers amplu şi de durată, desfăşurat de CPD, în vederea cristalizării unei mase critice de oameni şi organizaţii ale societăţii civile care să se coalizeze cu mişcarea de promovare a egalităţii de gen şi să contribuie la consolidarea unui parteneriat de gen autentic în societatea moldovenească, în toate domeniile.
Acest raport este posibil graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP), implementat de FHI 360. 2402_studiu_gm_ong-uri_final_05.06.2012

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns