Cetățenii activi din două localități și-au împărtășit experiența și practicile de Bună Guvernare

Cetățenii activi din două localități și-au împărtășit experiența și practicile de Bună Guvernare

La 18 septembrie 2018, a avut loc vizita Clubului Cetățenilor Activi din or. Cupcini la Clubul Cetățenilor Activi din satul Costești, raionul Ialoveni, activitate parte a Proiectului „Asigurarea transparenţei decizionale, ca element de bază al bunei guvernări în oraşul Cupcini” implementat de grupul comunitar din or. Cupcini. La întrunire au participat și reprezentanți ai APL-ului, Ludmila Magu, secretara Consiliului Orășenesc Cupcini, precum și Natalia Petrea, primara satului Costești. Ambele vorbitoare au accentuat importanța deschiderii și comunicării administrației publice locale cu comunitatea, iar crearea Cluburilor Cetățenilor Activi reprezintă acea platformă ce asigură legătura dintre aceștia. În același timp s-a vorbit despre dificultățile întâmpinate în procesul de mobilizare a comunității în vederea soluționării problemelor identificate de membrii acesteia.

La 18 septembrie 2018, a avut loc vizita Clubului Cetățenilor Activi din or. Cupcini la Clubul Cetățenilor Activi din satul Costești, raionul Ialoveni, activitate parte a Proiectului „Asigurarea transparenţei decizionale, ca element  debază al bunei guvernări în oraşul Cupcini” implementat de grupul comunitar din or. Cupcini. La întrunire au participat și reprezentanți ai APL-ului, Ludmila Magu, secretara Consiliului Orășenesc Cupcini, precum și Natalia Petrea, primara satului Costești. Ambele vorbitoare au accentuat importanța deschiderii și comunicării administrației publice locale cu comunitatea, iar crearea Cluburilor Cetățenilor Activi reprezintă acea platformă ce asigură legătura dintre aceștia. În același timp s-a vorbit despre dificultățile întâmpinate în procesul de mobilizare a comunității în vederea soluționării problemelor identificate de membrii acesteia.

Ambele Cluburi au făcut schimb de experiență povestind despre proiectele realizate, dar și despre planurile de viitor. Tudor Mereacre, președintele Clubului Cetățenilor Activi din Costești a vorbit despre succesele înregistrate în colaborarea cu Primăria, proiecte ce au avut drept scop asigurarea transparenței decizionale în cadrul administrației publice locale precum și accesul la informație a cetățenilor. Lăcrămioara Bejenari, președinta Clubului Cetățenilor Activi din Cupcini a împărtășit din prima experiență în colectare de fonduri pentru un scop comun, despre susținerea din partea Primăriei Cupcini și despre rezultatul Proiect implementat.

Clubul de la Cupcini a venit cu inițiativa de a stabili un parteneriat cu Clubul de la Costești, invitându-i într-o vizită similară la Cupcini.

Pentru că o bună guvernare nu poate fi atinsă decât dacă ambele părți sunt interesate și manifestă deschidere și disponibilitate, scopul acestei întruniri, precum și a celor ce urmează, a fost de a face schimb de experiență a ambelor părți, în vederea consolidării și îmbunătățirii nivelului transparenței decizionale și de a crește numărul cetățenilor din ambele localități care participă la procesul de luare a deciziilor.

Evenimentul a fost realizat în cadrul proiectului “Parteneriate pentru Bună Guvernare”, implementat de Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” cu sprijinul financiar al Fundației Soros-Moldova.

 

Schimb de experieță între Cluburile Cetățenilor Activi din doua localități

Cetățenii activi din două localități și-au împărtășit experiența și practicile de Bună Guvernare

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns