Training pentru Inițierea Serviciilor Alternative de Îngrijire a Copiilor de Tip Familial

Training pentru Inițierea Serviciilor Alternative de Îngrijire a Copiilor de Tip Familial

Un nou training dedicat persoanelor interesate să deschidă servicii alternative de tip familial a fost recent organizat, oferind participanților informații valoroase și ghidare esențială. Acesta a fost o parte integrantă a „Programului de suport privind inițierea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor de tip familial”, lansat de AFAM în parteneriat cu organizația internațională de caritate Street Child Moldova și susținut de Organizația Internațională a Muncii Moldova. 

Instruirea de o zi, livrată de echipa Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), a avut ca scop să împuternicească participanții cu cunoștințe despre prevederile legislative, condițiile și criteriile de eligibilitate necesare pentru a oferi aceste servicii. Un accent deosebit a fost pus pe cerințele privind amenajarea spațiului destinat prestării serviciului alternativ de tip familial.

Programul vizează implementarea unui model eficient de furnizare a serviciilor de îngrijire a copiilor, adaptat nevoilor lor specifice. Participantele la acest program au beneficiat de două faze de instruire sub titlul „Inițiază propria afacere” în domeniul serviciilor alternative de îngrijire a copiilor de tip familial. Instruirile s-au concentrat pe înțelegerea cadrului normativ și a regulilor/cerințelor necesare pentru deschiderea și operarea acestor servicii.

Încheind cu succes această etapă de formare, 25 dintre cele mai promițătoare planuri de afaceri în domeniul serviciilor alternative de îngrijire a copiilor la domiciliu vor beneficia de sprijin financiar pentru dezvoltarea afacerilor lor. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în sprijinirea antreprenoriatului social și în asigurarea unor servicii de calitate pentru îngrijirea copiilor, contribuind astfel la bunăstarea comunităților locale.

Acest training marchează un moment important în direcția dezvoltării serviciilor de îngrijire a copiilor în Republica Moldova, oferind o alternativă valoroasă la sistemul tradițional de îngrijire și sprijinind diversificarea opțiunilor disponibile pentru familii.

 

 

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns