Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET – Un nou proiect în activitatea CPD

Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET – Un nou proiect în activitatea CPD

În perioada februarie 2021- iunie 2023, Fundația Est-Europeană, în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, Consiliul Național al Tineretului din Moldova și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria, implementează proiectul  „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă (Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET)”.

Conform datelor, Moldova are cea mai mare rată NEET în rîndul tinerilor și tinerelor cu vârsta cuprinsă între 15-29 ani compartiv cu țările vecine (România – 20,9%,Ucraina – 18,7%) și cu alte țări din regiune. În Republica Moldova rata tinerilor NEET este estimată a fi circa 35,5% femei și 19,4% bărbați.

Proiectul urmărește să contribuie la incluziunea socială și abilitarea tinerilor NEET (care nu sunt încadrați în educație, ocupare sau formare), prin implicarea activă a societății civile. Proiectul va consolida statutul organizațiilor societății civile ca actori activi în procesul guvernării, conceperii politicilor și activităților adaptate la necesitățile tinerilor.

Proiectul va atinge trei obiective interdependente: (1) Mobilizarea organizațiilor societății civile pentru a pleda pentru politici mai incluzive, care vizează reducerea ratei tinerilor NEET; (2) Împuternicirea organizațiilor societății civile în vederea monitorizării implementării serviciilor pentru tineret și dezvoltării unor servicii mai incluzive și inovative care vizează tinerii NEET; (3) Abilitarea tinerilor NEET pentru a beneficia de multe oportunități de muncă independentă și alte oportunități economice.

*Proiectul „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă (Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET)”, este implementat de către Fundația Est-Europeană, în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, Consiliul Național al Tineretului din Moldova și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.

 

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns