Solidari împotriva hărțuirii sexuale: în aprilie va fi lansată Campania „Împreună spunem NU hărțuirii sexuale”

Solidari împotriva hărțuirii sexuale: în aprilie va fi lansată Campania „Împreună spunem NU hărțuirii sexuale”

Întreaga lume marchează, în aprilie, Luna Conștientizării Hărțuirii Sexuale. Timp de o lună, prin campanii și activități ample de susținere și informare, se încearcă sensibilizarea populației cu privire la hărțuirea sexuală de orice fel și educarea comunităților despre cum să prevină și raporteze cazurile de violență.

Cu ocazia Lunii internaționale a conștientizării hărțuirii sexuale, Centrul de Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), redacția moldova.org și Coaliția Națională „Viață fără Violență” lansează, în perioada 1-30 aprilie, campania „Împreună spunem NU hărțuirii sexuale”. Campania reprezintă o inițiativă națională de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală și se află anul acesta la cea de-a doua ediție.

Misiunea campaniei este de a informa oamenii de toate vârstele din Republica Moldova despre ce este fenomenul hărțuirii sexuale, care sunt formele de manifestare și cum poate fi raportată. Organizatorii campaniei își doresc să mobilizeze cât mai multă lume și să aducă în prim-plan, timp de o lună întreagă, metodele de prevenire și combatere a hărțuirii sexuale. O atenție specială va fi acordată fenomenului hărțuirii sexuale în instituțiile de învățământ și la locul de muncă. Urmărește pagina „Împreună spunem NU hărțuirii sexuale”, ca să fii informat/ă despre activitățile din cadrul campaniei și să afli cum te poți alătura acestei inițiative.

Organizatorii spun că oricine e binevenit să se alăture misiunii campaniei. Iată câteva modalități prin care o poți face:

  1. Publică o fotografie cu mesajul „Spun NU hărțuirii sexuale” pe rețelele de socializare, utilizând  hashtagul #spunNUhartuiriisexuale.
  2. Organizează propriul eveniment în comunitate: o discuție în școala din localitate sau la locul de muncă, marș de solidaritate, flashmob sau orice altă activitate prin care să aduci în atenția oamenilor informații utile despre acest fenomen.
  3. Alătură-te campaniei Red My Lips, vopsind buzele în culoarea roșie în semn de solidaritate cu victimele violenței sexuale, dar și împotriva miturilor legate de viol. Publică poze rujat/ă cu roșu pe rețelele de socializare cu #RedMyLipsMoldova.
  4. Miercuri, 26 aprilie, îmbracă blugii preferați ca semn de solidaritate pentru supraviețuitoarele violenței sexuale. Spune-le colegilor, rudelor, prietenilor de ce ai făcut-o și publică poze în blugi pe rețelele de socializare cu #DenimDayMoldova.

Cu toții putem și trebuie să ne implicăm. Împreună spunem NU hărțuirii sexuale!

 

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *