A demarat procesul de selectare a comunităților pentru Programul de Mentorat pentru Dezvoltare Comunitară Incluzivă

A demarat procesul de selectare a comunităților pentru Programul de Mentorat pentru Dezvoltare Comunitară Incluzivă

Centrul ”Parteneriat pentru Dezvoltare” a inițiat campania de prezentare a Programului în raioanele Cahul, Causeni și Soroca, unde e implementat proiectul ”Inițiativa Comună pentru Oportunități Egale”, implementat de Fundația Est-Europeană și CPD. Programul de Mentorat, parte componentă a proiectului, are scopul de a consolida capacităţile grupurilor de iniţiativă pentru a aborda problemele de dezvoltare comunitară într-o manieră incluzivă. Programul se va desfăşura în 30 de localităţi, a câte 10 din fiecare raion. Programul urmărește identificarea persoanelor active la nivel comunitar, abilitarea acestora de a crea grupuri de iniţiativă în vederea sporirii nivelului de participare a concetăţenilor, conlucrare cu autoritatea publică locală, interacţiune şi mobilizare a tuturor categoriilor de cetăţeni.

Centrul ”Parteneriat pentru Dezvoltare” a inițiat campania de prezentare a Programului  în raioanele Cahul, Causeni și Soroca, unde e implementat proiectul ”Inițiativa Comună pentru Oportunități Egale”, implementat de Fundația Est-Europeană și CPD. Programul de Mentorat, parte componentă a proiectului, are scopul de a consolida capacităţile grupurilor de iniţiativă pentru a aborda problemele de dezvoltare comunitară într-o manieră incluzivă. Programul se va desfăşura în 30 de localităţi, a câte 10 din fiecare raion. Programul urmărește identificarea persoanelor active la nivel comunitar, abilitarea acestora de a crea grupuri de iniţiativă în vederea sporirii nivelului de participare a concetăţenilor, conlucrare cu autoritatea publică locală, interacţiune şi mobilizare a tuturor categoriilor de cetăţeni.

Consultările au finalizat deja  la Căușeni, sunt în plină desfășurare la Cahul, iar săptămâna viitoare vor demara în raionul Soroca.

În cadrul consultărilor, echipa CPD prezintă detalii despre Program, discută despre beneficiile pentru comunitate, explică condițiile de participare la concursul de selctare.  Autoritățile publice locale, precum și cetățenii, mainfestă interes sporit față de program și sunt gata să se implice pentru a dezvolta comunităție în spirit incluziv.

Proiectul dat este realizat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), prin intermediul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova și Guvernul Suediei.

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns