Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!”: al cincilea modul de instruire

Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!”: al cincilea modul de instruire

Cele 24 de femei din 7 comunități participante la Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!” din localități cu reprezentare 0 (zero) a femeilor în consiliile locale, s-au întâlnit la Chișinău pentru două zile la cel de-al cincilea modul de instruire „Comunicare și managementul riscurilor”.

Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!” a rezolvat multe probleme comunitare din Republica Moldova pe parcursul edițiilor anterioare, ceea ce urmează să se întâmple și în acest an, totul datorită ambiției de care dau dovadă femeile participante și dorința lor de a realiza lucruri pozitive în societate.

Fiecare grup comunitar din Programul „INSPIR-O” au alături un mentor care le oferă cunoștințe, ajutor și sprijin pe durata întregului program. Încă de la începutul programului participantele au avut parte de surprize neplăcute legate de viitoarele lor proiecte dar datorită curajului, străduinței și răbdării, acestea au înlăturat nu foarte puține provocări. Tot aici s-au legat și prietenii adevărate, astfel acestea au ce se mândri.

În cadrul celui de-al cincilea modul de instruire „Comunicare și managementul riscurilor”, doctorul în pedagogie Lia Sclifos a venit cu sfaturi practice către participante și anume ca acestea să înțeleagă problemele cu care se confruntă, riscurile existente pentru ele și comunitatea lor și să știe cum să-și stopeze emoțiile în orice moment.

Coordonatoarea programului Galina Precup spune că la fiece ediție, femeile sunt tot mai active și sunt mereu gata de înlăturarea oricărei provocări sau probleme. Deși femeile nu sunt atât de vizibile în procesele decizionale locale, acestea vor să se implice, iar contribuția lor poate aduce succese mari.

Programul National de Mentorat pentru Femei Active  „INSPIR-O” este realizat de către Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” cu susținerea Programului ONU „Femeile în Politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundația Este Europeană și Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, sprijinit financiar de Guvernul Suediei. Componenta de granturi mici a Programului este co-finanţată de Fundația Est-Europeană, din resursele Guvernului Suediei. Acest eveniment a fost organizat  cu suportul financiar al Consiliului Europei.

 

Sursa

http://www.stiripozitive.eu/libview.php?l=ro&idc=5&id=3660&t=/Oameni/Societate/Programul-National-de-Mentorat-pentru-Femei-Active-INSPIR-O-al-cincilea-modul-de-instruire

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns