ONG-uri comunitare vor promova Angajamentul pentru transparenţă şi participare în cadrul alegerilor locale 2011

ONG-uri comunitare vor promova Angajamentul pentru transparenţă şi participare în cadrul alegerilor locale 2011

Data de 15 aprilie 2011 poate deveni o zi crucială pentru promovarea conceptului de bună guvernare, transparență decizională și participare a cetățenilor din Moldova.

Reprezentanți a 13 ONG-uri, implicate în Laboratorul de acțiune și participare comunitară, realizat de Centrul ”Parteneriat pentru Dezvoltare”, cu susţinerea financiară a Ambasadei SUA în Moldova, prin Programul de Granturi pentru Susţinerea Iniţiativelor Democratice, și-au asumat responsabilitatea de a promova Angajamentul pentru transparenţă şi participare în rândul candidaților pentru funcțiile elective în cadrul Alegerilor Locale 2011. Angajamentul respectiv presupune obligativitatea candidaţilor electorali de a implementa, în cazul în care aceştia vor fi aleşi, un şir de măsuri specifice menite să sporească nivelul de transparenţă şi participare al cetăţenilor.
Proiectul acestui document a fost elaborat de către organizațiile participante la Laboratorul de watchdog comunitar, în cadrul sesiunii de instruire „Buna guvernare la nivel comunitar: elaborarea şi implementarea proiectelor şi programelor de watchdog comunitar”, organizate de CPD la 15 aprilie 2011.
De asemenea, ONG-urile beneficiare au discutat cum se definește conceptul de bună guvernare, și-au autoevaluat capacitatea de a promova buna guvernare și transparența, discutând și posibile strategii de susținere și promovare a Angajamentului pentru transparență și participare în comunități. Astfel, sarcina practică a sesiunii „Buna guvernare la nivel comunitar” constă în elaborarea și realizarea de către organizații a unui plan detaliat de acțiuni în vederea promovării Angajamentului menționat.

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *