Vernisarea expoziției „Femei care inspiră”

Vernisarea expoziției „Femei care inspiră”

În Scuarul Europei din Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare și Sfânt „, la 6 martie 2015, Centrul ,,Parteneriat pentru Dezvoltare” si Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu partenerii săi, a vernisat expoziția foto, în aer liber, cu genericul “FEMEI CARE INSPIRĂ”. La eveniment au participat Ministrul Afacerilor lnterne, Oleg Balan, Ambasadoarea Suediei în Moldova, Excelența Sa, Ingrid Tersman, protagonistele expoziției și participantele proiectului ,”lNSPlR-O!”, finanțatorii inițiativei, reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Modova și Fundației Est-Europene.

În Scuarul Europei din Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare și Sfânt „, la 6 martie 2015, Centrul ,,Parteneriat pentru Dezvoltare” si Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu partenerii săi, a vernisat expoziția foto, în aer liber, cu genericul “FEMEI CARE INSPIRĂ”.

La eveniment au participat Ministrul Afacerilor lnterne, Oleg Balan,  Ambasadoarea Suediei în Moldova, Excelența Sa, Ingrid Tersman, protagonistele expoziției și participantele proiectului „lNSPlR-O!”, finanțatorii inițiativei, reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Modova și Fundației Est-Europene.

“Stereotipul precum femeile sunt slabe, în Ministerul Afacerilor Interne, se doboară. Femeile, pe lângă frumusețea lor, ascund un curaj incredibil, o putere de convingere, creativitate și nu în ultimul rând spiritul de responsabilitate față de serviciul prestat în numele societății.”, a menționat ministrul de Interne, Oleg Balan la deschiderea oficială a expoziției.

Excelența Sa, Ingrid Tersman, a subliniat că cele mai importante componente a unui serviciu sunt pasiunea, motivația și instruirea, iar doamnele implicate în proiect dau dovadă de toate acestea, fiind un exemplu nu doar pentru colegii săi, ci și pentru întreaga țară.

Organizatorii expoziţiei urmăresc scopul de a evidenţia imaginea femeilor din sistem şi de a prezenta contribuţia lor la reformarea acestuia.

Totodată, evenimentul este parte a unei campanii mai largi a MAI, lansate pentru a inspira femeile din Republica Moldova să aleagă o carieră în una din subdiviziunile sistemului afacerilor interne.

Numărul de femei angajate în sistemul afacerilor interne, înregistrat în anul 2014 este de 3059, cea ce reprezintă 17 % din totalul angajaților MAI.

Este o cifră constantă de 3 ani, care motivează Poliția de frontieră, Inspectoratul General al Poliției, Serviciul Protecției Civilă și Situații Excepționale și Departamentului Trupelor de Carabinieri, să ofere cât mai multe beneficii pentru  a face cât mai atractivă angajarea în cadrul ministerului.

Proiectul INSPIR-O este un instrument inovativ de dezvoltare personală și profesională care și astăzi vine să încurajeze și să convingă femeia, că serviciul in folosul societății este unul de prestigiu.

Acțiunile preconizate pentru viitor sunt târguri de cariere, instruiri, workshop-uri, ce urmează să fie realizate pe parcursul anului 2015, și să contribuie la creșterea ponderii angajaților de gen femenin în cadrul MAI.

Proiectul este finanţat de Fundația Est-Europeană, Ambasada Suediei și Ambasada SUA în Moldova, cu sprijinul agenției de comunicare URMA Ta și urmăreşte creșterea capacităților de liderism și sporirea reprezentării femeilor în cadrul forțelor de poliție din Republica Moldova.

Sursa: http://mai.gov.md/ro/content/vernisarea-expozitiei-femei-care-inspira

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns