Concurs de oferte_Sondaj național de opinie ce va identifica barierele în angajare și promovare în carieră a femeilor și bărbaților

Concurs de oferte_Sondaj național de opinie ce va identifica barierele în angajare și promovare în carieră a femeilor și bărbaților

Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD) anunță lansarea competiției deschise în vederea selectării unei companii/organizații pentru a efectua un sondaj național de opinie cu privire la identificarea barierelor cu care se confruntă femeile și bărbații în angajare și promovare în carieră în R. Moldova. Activitatea demarează în cadrul programului „Abilitarea Economică a Femeilor”, ce are drept scop consolidarea capacităților Parlamentului și Guvernului în elaborarea și implementarea legilor, politicilor și serviciilor cu impact pozitiv asupra venitului femeilor și angajării decente a acestora, și să recunoască, să reducă și să redistribuie munca neremunerată de îngrijire. Proiectul este implementat de Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Femei (UN Women), finanțat de către Guvernul Suediei și UN Women Moldova.

CONTEXT

În anul 2017, Guvernul Republicii Moldova a adoptat o noua Strategie privind Asigurarea Egalității între Femei și Bărbați pentru anii 2017-2021.   Una din domeniile prioritare ale Strategiei, se referă la Piața muncii și reducerea disparităților salariale de gen.Analizele  Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare (Indexul Egalității de Gen 2017;       Inegalitățile salariale de gen în Moldova)atestă faptul că pe piața forței de muncă încă mai persistă inegalitate pronunțată de gen, care se manifestă prin o  pondere mai mică de ocupare a femeilor comparativ cu bărbații (în 2016 – 39% femei și 43% bărbați), a femeilor cu copii de vârstă preșcolară și la rata de inactivitate în rândul femeilor ce e mai pronunțată decât cea a bărbaților (59,9% femei și 54,6% bărbați).

Deși în ultimii ani BNS oferă mai multe date dezagregate pe criteriu de sex, statisticile disponibile nu sunt suficiente pentru a înțelege și a evidenția care sunt barierele de angajare și promovare în carieră a femeilor, ceea ce duc la elaborarea unor politici publice care ignoră aceste bariere. În contextul celor reflectate, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) în parteneriat cu UN Women Moldova anunță lansarea competiției deschise pentru selectarea unei companii/ organizații care va efectua o cercetare națională cu scopul de a identifica barierele în angajare și promovare în carieră a femeilor și bărbaților din Republica Moldova.

Activitatea demarează în cadrul programului „Abilitarea Economică a Femeilor”, ce  are drept scop  consolidarea capacităților Parlamentului și Guvernului în elaborarea și implementarea legilor, politicilor și serviciilor cu impact pozitiv asupra venitului femeilor și angajării decente a acestora, și să recunoască, să reducă și să redistribuie munca neremunerată de îngrijire. Proiectul este implementat de Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Femei (UN Women), finanțat de către Guvernul Suediei și UN Women Moldova.

 

Obiectivul concursului:

De a selecta o companie/organizație care să efectueze un sondaj complex la nivel național ce va permite identificarea celor mai relevante obstacole întâmpinate de femei și bărbați în procesul de încadrare în câmpul muncii și de promovare în carieră, din perspectiva angajatorilor/angajatoarelor, angajaților/angajatelor și a persoanelor inactive.

Mai multe multe detalii a se vedea la următorul link: http://progen.md/achizitii

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns