Consolidarea abilităţilor de lucru în echipă

Consolidarea abilităţilor de lucru în echipă

Participantele programului CIVITA s-au remarcat prin studiu și sârguință, fapt pentru care s-au întrunit la a doua ședință de instruire destinată Dezvoltării Abilităților de Lucru în Echipă. În decursul a două zile, timp în care s-a desfăşurat al doilea modul de instruire, 30 de tinere din comunităţile rurale, beneficiare ale programului, au fost iniţiate în tematica lucrului în echipă. În acest sens, tinerele au învăţat ce este o echipă, care sunt etapele formării unei echipe, care sunt avantajele şi dezavantajele constituirii unei echipe, modul de desfăşurare a procesului decizional în cadrul unei echipe etc. Un aspect important reflectat în cadrul sesiunilor ţine de tematica egalităţii de gen. Astfel, un accent deosebit s-a acordat necesităţii dezvoltării unei echipe care să răspundă criteriului gender.

Actualmente, abilitatea de a lucra în echipă este esenţială în orice tip de activitate. Liderul echipei este cel care o fundamentează şi o motivează să lucreze eficient şi constructiv. Anume din aceste considerente, în cadrul programului de instruire au fost dezvoltate abilităţile tinerelor lidere de a crea propria echipă de lucru, aceasta din urmă constituind o premisă a implementării multor proiecte, menite să contribuie la ridicarea nivelului de trai în comunităţile de provenienţă.

Pentru a facilita procesul de învăţare a modului de lucru în echipă în calitate de lider al acesteia, formatoarele Olga Nicolenco și Viorica Mocanu au desfăşurat o serie de exerciții practice, unde participantele au aplicat cunoştinţele şi abilitățile de leadership acumulate în cadrul instruirii.

Pe întreaga durată a desfăşurării sesiunilor, tinerele femei au dat dovadă de implicare activă și dorință de a-și forma o proprie echipă de succes în comunităţile de provenienţă. Acum ele sunt viitoarele lidere în comunitate. Comunicarea, dialogul şi capacitatea de a interacţiona eficient, de a prelua creativ ideile din grup, de a răspunde operativ cerinţelor altora şi de a oferi, în acelaşi timp, suport celorlalţi sunt principalele cerinţe, dar şi calităţi ale unui bun lider de echipă, lider spre care participantele tind a deveni. Răbdare și spor tinerelor lidere și o echipă de aur pe viitor!

Programul CIVITA este un program de dezvoltare şi încurajare a spiritului civic în rândul femeilor tinere din comunităţile rurale, care îşi propune să consolideze buna guvernare şi egalitatea de gen la nivel local. Programul este implementat de Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, cu sprijinul financiar al Fundației Soros-Moldova și Suediei.

Partajează acestă postare

Lasă un răspuns