Noutăţi şi evenimente
Concurs de selectare a unui asistent/unei asistente de proiect
Data publicării: Miercuri, 29 noiembrie 2017
Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD) anunţă competiţie deschisă în vederea selectării unui asistent/unei asistente de proiect.
IP CNSIPPF „Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD) este o instituție obştească care pledează pentru implementarea conceptului egalităţii de gen în toate domeniile vieţii, promovarea politicilor publice în domeniu, abordarea problemelor ce ţin de rolul femeii în societate şi abilitarea acesteia, eliminarea tuturor formelor de discriminare faţă de femei, fiind concomitent şi un centru de documentare, informare şi instruire pentru ONG-urile de profil şi grupurile de iniţiativă. Mai multe detalii despre organizație găsiți la adresa www.progen.md
Durata de implicare: Decembrie 2017 – Mai 2018, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă
Responsabilităţi: Responsabilitatea de bază a asistentei/asistentului se referă la oferirea suportului administrativ şi logistic echipei de lucru ȋntru realizarea în timp a tuturor activităţilor planificate.
Responsabilităţi specifice:
- Monitorizarea respectării tuturor procedurilor prevăzute în contractul de finanțare şi în desfăşurarea proiectului;
- Acordarea suportului în comunicare cu beneficiarii/beneficiarele proiectului, finanțatorii şi alți actori ce sunt parte direct sau tangențial la proiect;
- Colectarea informației privind progresul proiectului;
- Efectuarea aranjamentelor logistice şi organizarea evenimentelor în cadrul proiectului;
- Implicarea în elaborarea instrumentelor de lucru ale echipei de proiect necesare implementării activităților;
- Acordarea de suport contabilei proiectului în procesul de elaborare a raportului financiar;
- Verificarea bunurilor achiziţionate în corespundere cu oferta înaintată şi factura fiscală primită;
- După caz, efectuarea traducerilor în limbile română şi engleză;
- Implicarea ȋn colectarea informaţiei relevante specifice domeniului egalităţii de gen.
Cerinţe faţă de candidaţi:
- Studii superioare în domeniul: social/economic/sociologic;
- Experiență de lucru în cadrul organizațiilor neguvernamentale (experienţă minimă de 1 an);
- Cunoştinţe şi experienţă de lucru ȋn domeniul egalităţii de gen;
- Abilități de comunicare şi scriere fluentă în limba engleză (obligatoriu);
- Abilități de a lucra în echipă şi independent;
- Abilități de lucru la calculator, în particular, experiență de lucru cu produsele Microsoft Office;
- Experienţa de lucru cu Autorităţile Publice Centrale va constitui un avantaj;
- Experienţă de voluntar(-ă) va constitui un avantaj.
Asistentul/Asistenta de proiect va fi angajat/angajată cu normă parţială, fiind ȋncheiat un contract de prestări servicii. Va fi evaluată posibilitatea de ȋncheiere a unui contract de muncă cu normă deplină.
Remunerarea pentru serviciile prestate va fi efectuată ȋn două tranşe, termenii fiind ulterior stabiliţi cu persoana selectată.
Candidaţii interesaţi/ Candidatele interesate vor expedia la adresa de e-mail: rodica.ivascu@gmail.com următoarele:
- CV-ul;
- Scrisoarea de intenție, motivând interesul pentru această funcţie;
- Numele şi datele de contact pentru două persoane de referință.
Data limită de expediere a dosarului: 06 decembrie 2017
Persoane de contact:
Rodica Ivaşcu, 022 24 13 93/ 022 23 70 89 sau rodica.ivascu@gmail.com
Alte articole
Data publicării: Miercuri, 25 aprilie 2018
În perioada 20-21 aprilie 2018 primul grup de beneficiare a participat la primul modul de instruire cu tematica ”Liderism Politic”.
Data publicării: Miercuri, 25 aprilie 2018
În perioada 17 aprilie-15 mai, CPD va oferi asistență individuală pentru fiecare minister implicat în proiect în vederea realizării unei analize de gen mult mai riguroase și mai profunde a politicii selectate. Acest lucru se va realiza în mare parte prin organizarea ședințelor de lucru coordonate cu fiecare minister în parte.
Data publicării: Luni, 23 aprilie 2018
Programul de Leadership în Alegeri destinat femeilor, viitoare candidate în alegerile locale din 2019, continuă înscrierea doritoarelor pentru următoarele runde de instruiri.
În perioada Aprilie 2018 – Martie 2019, Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” va instrui 100 de femei, care doresc să candideze prima dată pentru funcţia de consilieră locală, raională/orăşenească sau primară. Vor fi admise și femei, care au participat la scrutinele precedente, dar nu au reușit.
Data publicării: Marţi, 17 aprilie 2018
Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) anunță concurs de oferte în vederea selectării unui consultant/unei consultante care va elabora raportul anual cu privire la egalitatea de șanse a grupurilor vulnerabile de referință: gen, tineri, vârstnici, persoane cu dizabilități și persoanele de etnie romă, pentru următoarele domenii cheie: participarea în procesul decizional, accesul la servicii, atitudini față de grupuri vulnerabile, priorități de dezvoltare locală, piață muncii.
Data publicării: Vineri, 13 aprilie 2018
În octombrie 2016, Guvernul RM a adoptat Strategia intersectorială de dezvoltare a abilităților și competențelor parentale pentru anii 2016-2022. Obiectul de intervenție al prezentei Strategii rezumă din dezvoltarea unui sistem intersectorial de sprijinire a familiilor și viitorilor părinți în ceea ce privește îmbunătățirea abilităților și competențelor parentale. În data de 23.03.2018, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a supus consultării Planul de Acțiuni pentru anii 2018-2022 al acestei Strategii. Acest document sintetizează propunerile Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) cu privire la asigurarea principiului egalității de gen în elaborarea și implementarea Planului de Acțiuni.
Data publicării: Marţi, 03 aprilie 2018
Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) anunță concurs de oferte în vederea selectării unui consultant/unei consultante care va elabora raportul anual cu privire la egalitatea de șanse a grupurilor vulnerabile de referință: gen, tineri, vârstnici, persoane cu dizabilități și persoanele de etnie romă, pentru următoarele domenii cheie: participarea în procesul decizional, accesul la servicii, atitudini față de grupuri vulnerabile, priorități de dezvoltare locală, piață muncii.
Data publicării: Luni, 26 martie 2018
Centrul ”Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD) anunţă extinderea repetată a termenului pentru competiţia deschisă în vederea selectării unui/unei formator/formatoare în scopul livrării Modulului „Campanie Electorală Eficientă” în cadrul Proiectului “Pledoaria societăţii civile pentru alegeri incluzive şi corecte în Republica Moldova, conforme recomandărilor UE şi OSCE/ODIHR şi angajamentelor în domeniul drepturilor omului”. Proiectul respectiv va fi realizat în perioada ianuarie 2018 – iunie 2020 de către Fundația Est-Europeană (FEE), în parteneriat cu Centrul “Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD), Piligrim Demo şi Tarna Rom fiind finanţat de Uniunea Europeană şi co-finanţat de Guvernul Suediei.
Data publicării: Marţi, 13 martie 2018
În temeiul proiectului de lege pentru modificarea articolului 27 din Legea privind partidele politice nr. 294/2007, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare şi Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova ȋnaintează recomandări pentru reforma finanţării partidelor din perspectiva tinerilor şi a egalităţii de gen.
Data publicării: Marţi, 13 martie 2018
Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare(CPD) şi Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) au înaintat astăzi, 13 martie 2018, către Comisia juridică, numiri şi imunităţi propuneri cu referire la proiectul de lege pentru modificarea articolului 27 din Legea privind partidele politice nr.294/2007.
Recomandările expediate pentru reforma finanţării partidelor au fost elaborate din perspectiva tinerilor şi a egalităţii de gen. Considerăm că modul în care sunt finanțate partidele politice și campaniile electorale influențează direct modul în care femeile și tinerii se implică în procesul politic.
Data publicării: Marţi, 13 martie 2018
Centrul ”Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD) anunţă extinderea termenului pentru competiţia deschisă în vederea selectării unui/unei formator/formatoare în scopul livrării Modulului „Campanie Electorală Eficientă” în cadrul Proiectului “Pledoaria societăţii civile pentru alegeri incluzive şi corecte în Republica Moldova, conforme recomandărilor UE şi OSCE/ODIHR şi angajamentelor în domeniul drepturilor omului”. Proiectul respectiv va fi realizat în perioada ianuarie 2018 – iunie 2020 de către Fundația Est-Europeană (FEE), în parteneriat cu Centrul “Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD), Piligrim Demo şi Tarna Rom fiind finanţat de Uniunea Europeană şi co-finanţat de Guvernul Suediei.
Rezultatele 1 - 10 din 246